Pizza Margherita

Pizza Margherita.

Publicerat:

Tillagningstid:

Är den mest klassiska men och den enklaste pizzan den bästa? Margheritan är uppkallad som en hyllning till Drottning Margherita av Savojen som besökte Napoli 1889. Raffaele Esposito skapade pizzan där tomaten, osten och basilikan fick representera italiens färger och än idag är den svår att överträffa i sin enkla perfektion.

Ingredienser

1portioner

Före grillen

  • 1
    pizzadeg
  • dl
    tomatsås
  • 80g
    fior di latte, halvtorkad mozzarella

Efter grillen

  • 2msk
    olivolja
  • 60g
    buffelmozzarella
  • 4-5
    basilikablad, färska

Så lagar du

1. Förbered din grill med lock så het som möjligt. Låt en pizzasten ligga på gallret redan från början. (Här hittar du receptet på Sandras långsamma pizzadeg och Sandras snabba pizzadeg)

2. Baka ut degbollen. Toppa med tomatsåsen i ett jämnt lager. (Här hittar du receptet på Sandras tomatsås)

3. Skär fior di latten i 7-8 mindre kuber och fördela jämnt över pizzan.

4. Baka pizzan på din heta grill.

5. Pensla kanterna med olivoljan så fort pizzan är klar. Ringla över ytterligare olivolja, riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela över pizzan. Toppa med basilikan.

Dela det här receptet med dina vänner!