Pizza med rucolapesto och mozzarella

Pizza med rucolapesto och mozzarella.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättgjort och smakrikt, supergott tilltugg/förrätt för 4-5 personer - eller middag för två.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    pizzakit
  • 70g
    rucola
  • 25g
    hasselnötter
  • 2st
    vitlöksklyftor, helst färsk
  • 3/4dl
    finriven parmesan
  • ca 1dl
    olivolja
  • 2krm
    salt
  • 2st
    mozzarella à 125 g

Servering

  • några rucolablad
  • ev flingsalt

Så lagar du

1. Kör grovhackad rucola, nötter, pressad vitlök och parmesan till mos i matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle medan maskinen går till ganska fast pestokonsistens. Smaka av med salt.

2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pizzadegen på bakpapperklädd plåt, vik upp en liten kant. Tomatsåsen sparar du till pastasås eller något annat. Bred på generöst med pesto innanför kanten.

3. Skiva mozzarellan och fördela över pizzan. Grädda mitt i ugnen 10-15 min tills osten börjat smälta rejält. Ta ut, strö på rucolablad, ev flingsalt och servera.

Dryckestips:

2016 Leitz Eins Zwei Dry Riesling, Tyskland

Nr 5822, 99 kr

eller

2016 Von Winning Riesling, Tyskland

Nr 79393, 119 kr

Eller

2016 Grüner Veltliner Pratsch, Österrike

Nr 2922, 89 kr

eller

2016 Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, Österrike

Nr 76570, 119 kr

Alkoholfritt

2016 Jacob's Creek Unvined Riesling, Australien

Nr 1935, 59 kr

Dela det här receptet med dina vänner!