Pizzafläta
Tillagningstid:
Publicerat:
2017-10-17Tillagningstid:
”Bekväm-impa” med en enkel fläta som ser lyxig och arbetad ut. Värm den gärna innan servering och pensla med vitlökssmör.
Ingredienser
8 portioner
- 1 paketkyld, färdigkavlad pizzadeg med tomatsås
- 100 griven ost
- 1 tsktorkad oregano
- valfritt: vitlökssmör till pensling (blanda 3 msk smält smör + 1 krossad vitlöksklyfta)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Ta fram degen och lägg den på bakpapper.
2. Bred tomatsås över, strö på ost och oregano. Rulla ihop till en tight längd.
3. Dela rullen på längden mitt itu med en kniv. Snurra längderna runt varandra.
4. Grädda mitt i ugnen tills färgen är vackert gyllene och brödet genomgräddat. Det tar ca 30 minuter.
5. Servera varm, pensla gärna med vitlökssmör om du värmer upp den.
Tips
Byt ut tomatsåsen mot pesto, vitlökssmör, tapenade, tacofärs eller någon annan röra du gillar.