Plant burger (vegetarisk hamburgare)

Tid:

Plant burger (vegetarisk hamburgare)

Tid:

Vegetarisk hamburgare som blir både mör och saftig. Portabellosvampen som ersätter köttet får extra smak av buljong som reduceras ner till en glace.

Ingredienser

4 portioner

"Portabellobiff"

  • 4
    portabellosvampar (cirka 10 cm i diameter)
  • 2 msk
    rökt champinjon
  • 3 kvist(ar)
    timjan
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 3 dl
    grönsaksbuljong
  • 1
    schalottenlök

Tillbehör

  • 4 skiva(or)
    cheddar (tjocka)
  • 2
    saltgurkor
  • 1
    gemsallad-huvud
  • 1
    bifftomat
  • ½
    rödlök
  • 4
    briochebröd

Jalapeñodressing

  • 1 st
    äggula
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1
    inlagd jalapeno
  • 2 kruk(or)
    persilja
  • 1 dl
    matolja
  • salt

Så lagar du