Plant burger (vegetarisk hamburgare)

Plant burger (vegetarisk hamburgare)

Publicerat:

Tillagningstid:

Vegetarisk hamburgare som blir både mör och saftig. Portabellosvampen som ersätter köttet får extra smak av buljong som reduceras ner till en glace.

Ingredienser

4portioner

"Portabellobiff"

  • 4
    portabellosvampar (cirka 10 cm i diameter)
  • 2msk
    rökt champinjon
  • 3kvist(ar)
    timjan
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 3dl
    grönsaksbuljong
  • 1
    schalottenlök

Tillbehör

  • 4skiva(or)
    cheddar (tjocka)
  • 2
    saltgurkor
  • 1
    gemsallad-huvud
  • 1
    bifftomat
  • ½
    rödlök
  • 4
    briochebröd

Jalapeñodressing

  • 1st
    äggula
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1
    inlagd jalapeno
  • 2kruk(or)
    persilja
  • 1dl
    matolja
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp grönsaksbuljong med rökt champinjon, timjan, lök och vitlök.

2. Slå detta över portabellosvamparna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar. Täck med aluminiumfolie och baka i ugn på 175 grader tills svampen är genombakad, cirka 20 minuter.

3. Ta ut och reducera buljongen till en glace. Grilla eller stek portabellon i smör, pensla den sedan med glacen.

4. Skiva svampen i 3 millimeter tjocka skivor och täck med ostskivorna. Värm i ugn innan servering.

5. Dressing: Mixa äggula, dijonsenap, jalapeno och persilja till en slät puré. Tillsätt olja under mixning och smaka av med salt.

6. Rosta briochebröden på insidan och fördela sedan sallad, saltgurka, rödlöksringar, dressing och tomat på dem. Avsluta med svamp och ost.

 

Dela det här receptet med dina vänner!