Ingredienser

4portioner

  • ½paket
    jäst
  • 2 ½dl
    fingervarmt vatten
  • 1tsk
    strösocker
  • ca 6dl
    vetemjöl
  • 1msk
    salt
  • ½msk
    olivolja
  • 2msk
    matlagningsyoghurt
  • 1msk
    vatten
  • 2 - 3 msk
    vallmo- och sesamfrön

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke.  Häll i socker och det ljumma vattnet och rör om tills all jäst har löst sig. Låt vätskan stå en stund tills det börjar bubbla lite i den. Blanda ner salt, olja och mjöl och rör om. Använd gärna degkrokarna på elvispen och knåda degen i 3 minuter. (10 minuter för hand!) Häll i mer mjöl om den kladdar.

2. Strö över lite mjöl och lägg på en bakduk. Låt degen jäsa i 45 minuter.

3. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite lätt. Dela den i två eller tre delar, rulla varje del till en boll och platta till bollen lite. Strö på lite mjöl om den kladdar. Kavla ut bollarna till ett runt, platt och pizzaliknande bröd och lägg upp dom på en plåt med bakplåtspapper.

4. Blanda yoghurt och vatten i en liten skål och pensla blandningen på brödet. Strö över vallmo- och sesamfrön. Sätt in bröden mitt i ugnen i 20 minuter. När bröden är klara låt dom svalna på ett galler, utan bakduk.

Dela det här receptet med dina vänner!