Plommonkompott med grädde

Plommonkompott med grädde

Publicerat:

Tillagningstid:

Syrlig höstdessert med lättvispad grädde är en lättsam avrundning på måltiden.

Ingredienser

8portioner

  • 12
    röda plommon
  • ½dl
    vatten
  • 3msk
    råsocker
  • saften från ½ citron
  • ½
    vaniljstång
  • ½
    kanelstång

Till servering

  • 2dl
    vispgrädde
  • minimaränger

Så lagar du

1. Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar.

2. Snitta vaniljstången på längden och skarpa ur fröna och lägg frön, den urskrapade vaniljstången och kanelstången i en kastrull med vatten, citronsaft och socker. Koka upp och se till att sockret löser sig.

3. Lägg i plommonen och koka i cirka 15 minuter tills blandningen blir simmig.

4. Ta upp vaniljstången och kanelstången. Kyl kompotten och servera med lättvispad grädde och minimaränger.    

Dela det här receptet med dina vänner!