Pocherad pumpa med yoghurt och crumble

Bild på pumpaefterätt i vit tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

En smarrig efterätt av pocherad pumpa. Du kan servera denna rätt som en finare brunch eller som en efterrätt vid middagsbordet.

Ingredienser

4portioner

Ingredienser

  • ½kg
    pumpa
  • dl
    rårörsocker
  • 3dl
    vatten
  • 1st
    kanelstång
  • 2st
    hela kardemummakärnor - lätt krossade
  • 4st
    nejlikor
  • 1st
    stjärnanis
  • 1cm
    färsk ingefära
  • 50g
    pumpafrön
  • 50g
    osaltat smör
  • 50g
    vetemjöl
  • 25g
    rårörsocker
  • ½tsk
    salt
  • 2dl
    grekisk yoghurt

Så lagar du

Pocherad pumpa

1. Skala och skär pumpan i stora bitar.

2. Lägg alla ingredienser, förutom pumpan, i en kastrull och koka upp.

3. Lägg i pumpan och sänk värmen.

4. Klipp en rund bit av bakplåtspapper och täck pumpan och låt den små koka i ca 20 minuter, tills pumpan har mjuknat.

5. Låt pumpan svalna i sirapen.

6. Servera med grekisk yogurt och crumble.

Crumble

1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och pulsera tills alla ingredienser blandats väl och liknar crumble.

2. Grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter, tills gyllene.

3. Låt svalna.

Till servering: 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt

Tips

Idén till att använda pumpa i efterrätt fick jag på en restaurang i Helsingfors för några år sedan. Blev direkt förtjust i den söta smaken!

Dela det här receptet med dina vänner!