Pocherad pumpa med yoghurt och crumble
Publicerat:
2016-03-11Tillagningstid:
En smarrig efterätt av pocherad pumpa. Du kan servera denna rätt som en finare brunch eller som en efterrätt vid middagsbordet.
Ingredienser
4portioner
Ingredienser
- ½kgpumpa
- 2½dlrårörsocker
- 3dlvatten
- 1stkanelstång
- 2sthela kardemummakärnor - lätt krossade
- 4stnejlikor
- 1ststjärnanis
- 1cmfärsk ingefära
- 50gpumpafrön
- 50gosaltat smör
- 50gvetemjöl
- 25grårörsocker
- ½tsksalt
- 2dlgrekisk yoghurt
Så lagar du
Pocherad pumpa
1. Skala och skär pumpan i stora bitar.
2. Lägg alla ingredienser, förutom pumpan, i en kastrull och koka upp.
3. Lägg i pumpan och sänk värmen.
4. Klipp en rund bit av bakplåtspapper och täck pumpan och låt den små koka i ca 20 minuter, tills pumpan har mjuknat.
5. Låt pumpan svalna i sirapen.
6. Servera med grekisk yogurt och crumble.
Crumble
1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och pulsera tills alla ingredienser blandats väl och liknar crumble.
2. Grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter, tills gyllene.
3. Låt svalna.
Till servering: 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
Tips
Idén till att använda pumpa i efterrätt fick jag på en restaurang i Helsingfors för några år sedan. Blev direkt förtjust i den söta smaken!