Pocherade päron med rött vin och vanilj

Pocherade päron med rött vin och vanilj.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En elegant efterrätt, som är lätt att göra. Fruktens sötma gifter sig utmärkt med vinsirapen.

Ingredienser

6portioner

  • 6
    päron
  • 750ml
    fylligt rött vin
  • 2tsk
    vaniljpulver
  • 1
    vaniljstång
  • 250g
    strösocker
  • 1
    kanelstång, bruten i två
  • extra vaniljstång till dekoration

Så lagar du

1. Skala päronen, låt stjälkarna vara intakta och skär av botten. Ställ päronen upprätt i en liten kastrull.

2. Häll över vinet och tillsätt vaniljpulvret, vaniljstången, socker och kanel. Låt koka upp på medelhög värme.

3. Sänk ner värmen till låg, täck över och låt sjuda försiktigt i 30 minuter, flytta runt päronen var tionde minut.

4. Lyft ut päronerna med en hålslev och ställ på en stor tallrik. Täck med folie och ställ åt sidan.

5. Reducera vinet på medelhög värme och koka i 30 minuter utan lock tills det reduceras till en sirapskonsistens, rör om ibland. Låt svalna. Ta bort vaniljstång och kanelstång.

5. Servera päron på en tallrik och droppa över vinsirapen. Dekorera med en vaniljstång om du vill.

Dela det här receptet med dina vänner!