Poisson farci à la Saint-Louisienne

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här fyllda fisken är en specialitet från staden Saint-Louis i norra Senegal. Oftast använder man fisken mulet, multe, men här har vi valt en svensk variant. När man förbereder rätten krävs vissa försiktighetsåtgärder; man bör vara lite fingerfärdig och minutiöst noggrann när man rensar fisken.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 1
    hel laxforell, ca 700 g
  • 5 msk
    vatten
  • 1 knippa(or)
    färsk persilja
  • 3
    lagerblad
  • salt, efter smak
  • vitpeppar, efter smak
  • 1
    habanero
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 2
    gula lökar
  • 1 dl
    ströbröd
  • 6
    tomater på burk (eller 6 färska tomater som skållas)
  • 2-3
    ägg
  • matolja med neutral smak
  • 2-4
    potatisar, delade på tvären
  • 4
    morötter, delade på tvären
  • ev andra valfria grönsaker

Så lagar du