Poke bowl i nordisk tappning

Tillagningstid:

Poke bowl i nordisk tappning.

Publicerat:

Tillagningstid:

Poke bowl kommer från Hawaii och innehåller fisk – Buddha bowl är en helt vegetarisk version, ofta med exotiska frukter. Strömsös svar på det blir naturligtvis en bowl som huvudsakligen görs av de bästa nordiska råvarorna vi har.

Ingredienser

1. Gröna blad

  • T ex spenat, grönkål, ruccola, mangold, romansallad, rödbetsblad

2. Gryn

  • T ex speltkorn, pärlkorn, havrekorn, rågkorn eller quinoa (finns inhemsk)

3. Hälsosamt fett

  • T ex rapsolja eller annan kallpressad olja (olivolja går också bra)

4. Grönsaker

  • T ex morötter, paprika, gurka, sockerärtor, rädisor, gröna bönor, broccoli, blomkål (gärna finstrimlade eller i mindre bitar), rostade rotsaker, fermenterade grönsaker som t ex kimchi eller surkål

5. Protein

  • T ex bönor, linser eller hampafrö

6. Frukt

  • T ex päron, äpple eller ekologiska russin

7. Topping

  • T ex pumpakärnor, solrosfrön, rostade mandlar, hasselnötter, sesamfrön

8. Dressing

  • Bönguacamole, hummus, ärtspread eller muhamarrah

Bönguacamole

  • 3 dl
    gröna bondbönor (alternativt annan grön böna)
  • 2 st
    lime
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • ½ dl
    olivolja
  • ½ dl
    vatten
  • 1 kruk(or)
    koriander

Så lagar du