Poke rolls

Tid:

Poke rolls med ätbara blommor.

Tid:

Den hawaiianska rätten pokebowl har blivit en populär snabbmatsrätt i Sverige det senaste året. Smakerna är fräscha, pigga och färgglada. Här är poke serverat som en vårrulle med dipp vid sidan om. En spännande och rolig rätt på plockbordet.

Ingredienser

10 portioner

  • 10
    rispapper för färska vårrullar
  • 500 g
    salmalax
  • 5–6 dl
    färdigkokt sushiris (250 g okokt ris)
  • 1
    avokado
  • 2
    salladslökar
  • ½
    gurka, urkärnad och skalad
  • 2 dl
    edamamebönor, lättkokta
  • några kvistar mynta eller koriander
  • rostad lök
  • ätbara blommor, t ex primula

Dippsås

  • 1 dl
    tamari eller soja
  • ½ dl
    risvinäger
  • 2 msk
    sesamolja
  • 2 msk
    riven ingefära
  • 1–2 msk
    salladslök, finhackad
  • några droppar srirachasås

Tillbehör

  • srirachamajonnäs

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg