Pokebowl
Tillagningstid:
Ingredienser
- 1 paketsushiris
- 1 dlrisvinäger
- 1 paketedamamebönor
- 1 stmango
- 2morötter
- 0,5huvud rödkål
- 2avokado
- 1gurka
- 1 msksvarta sesamfrön
- 1 burk(ar)löjrom
- togarashi peppar
- 1 dlvegansk majonäs
- 2 msksriracha
- 2 mskmiso
- 1ingefära
- 1 tskpaprikapulver
- 1 dlponzo soya
- 2 msksesamolja
- 500 gfärsk lax
- koriander till garnering
- salladslök till garnering
Så lagar du
- Börja med att koka sushiriset enligt instruktionerna på förpackningen. När riset har kokat får det stå och svalna.
- Skär laxen i små kuber.
- Blanda ponzosoya, sesamolja och ingefära och lägg i laxkuberna.
- Hacka grönsakerna.
- Blanda risvinäger, salt och socker i en skål och rör sedan ner blandningen i riset.
- Gör såsen bestående av en del majonnäs, en del sriracha och en del miso. Avsluta med togarashi peppar.
- Servera allt i en skål. Börja med att göra en bädd av ris. Lägg sedan på grönsaker och den marinerade laxen. Avsluta med chilidressing och toppa med svarta sesamfrön, salladslök och koriander.