Pokebowl

Pokebowl

Ingredienser

  • 1paket
    sushiris
  • 1dl
    risvinäger
  • 1paket
    edamamebönor
  • 1st
    mango
  • 2
    morötter
  • 0,5
    huvud rödkål
  • 2
    avokado
  • 1
    gurka
  • 1msk
    svarta sesamfrön
  • 1burk(ar)
    löjrom
  • togarashi peppar
  • 1dl
    vegansk majonäs
  • 2msk
    sriracha
  • 2msk
    miso
  • 1
    ingefära
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1dl
    ponzo soya
  • 2msk
    sesamolja
  • 500g
    färsk lax
  • koriander till garnering
  • salladslök till garnering

Så lagar du

  1. Börja med att koka sushiriset enligt instruktionerna på förpackningen. När riset har kokat får det stå och svalna.
  2. Skär laxen i små kuber.
  3. Blanda ponzosoya, sesamolja och ingefära och lägg i laxkuberna.
  4. Hacka grönsakerna.
  5. Blanda risvinäger, salt och socker i en skål och rör sedan ner blandningen i riset.
  6. Gör såsen bestående av en del majonnäs, en del sriracha och en del miso. Avsluta med togarashi peppar.
  7. Servera allt i en skål. Börja med att göra en bädd av ris. Lägg sedan på grönsaker och den marinerade laxen. Avsluta med chilidressing och toppa med svarta sesamfrön, salladslök och koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!