Polkabetskaka

Tillagningstid:

Polkabetskaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10–12 portioner

  • 160 g
    skalade rårivna polkabetor
  • 3 st
    ägg
  • 3 dl
    strösocker
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 ½ dl
    rapsolja
  • 3 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1 tsk
    malen kardemumma
  • 1 tsk
    malen ingefära
  • 2 tsk
    malen kanel
  • 1 st
    knivspets salt
  • smör och ströbröd till formen

Färskost smaksatt med pepparmynta

  • 200 g
    philadelphiaost
  • 60 g
    mjukt smör
  • 4 dl
    florsocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1 tsk
    pepparmyntsarom
  • garnering om möjligt med färsk pepparmynta

Så lagar du