Polkabetskaka

Polkabetskaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 160g
    skalade rårivna polkabetor
  • 3 st
    ägg
  • 3dl
    strösocker
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1 ½dl
    rapsolja
  • 3 tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1 tsk
    malen kardemumma
  • 1 tsk
    malen ingefära
  • 2tsk
    malen kanel
  • 1st
    knivspets salt
  • smör och ströbröd till formen

Färskost smaksatt med pepparmynta

  • 200g
    philadelphiaost
  • 60g
    mjukt smör
  • 4dl
    florsocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    pepparmyntsarom
  • garnering om möjligt med färsk pepparmynta

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt rapsolja och dom rårivna polkabetorna.

3. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40–50 minuter.

4. Stjälp upp på ett galler och låt kakan svalna.

Färskost smaksatt med pepparmynta

1. Vispa alla ingredienser krämigt.

2. Bred färskosten över kakan.

Dela det här receptet med dina vänner!