Polkabetskaka
Ingredienser
10 - 12portioner
- 160gskalade rårivna polkabetor
- 3 stägg
- 3dlströsocker
- 3dlvetemjöl
- 1 ½dlrapsolja
- 3 tskbakpulver
- 1tskvaniljsocker
- 1 tskmalen kardemumma
- 1 tskmalen ingefära
- 2tskmalen kanel
- 1stknivspets salt
- smör och ströbröd till formen
Färskost smaksatt med pepparmynta
- 200gphiladelphiaost
- 60gmjukt smör
- 4dlflorsocker
- 1 tskvaniljsocker
- 1tskpepparmyntsarom
- garnering om möjligt med färsk pepparmynta
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt rapsolja och dom rårivna polkabetorna.
3. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40–50 minuter.
4. Stjälp upp på ett galler och låt kakan svalna.
Färskost smaksatt med pepparmynta
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred färskosten över kakan.