Polpette i rostad tomatsås med gnocchi och parmesan

Tillagningstid:

polpette i rostadtomatsas med gnocchi

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett klassiskt och enkelt Lady och Lufsen recept från Italien.

Ingredienser

4 portioner

Polpette

  • 600 g
    lammfärs
  • 2 dl
    hackad bladpersilja
  • 1 st
    gul lök fint hackad
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, riven
  • 1 st
    citron, skal från hela och saft från en halva
  • 1 tsk
    fint salt
  • nymald svartpeppar
  • olivolja
  • färsk basilika

Rostad tomatsås

  • 5
    stora tomater
  • 2
    stjälkar blekselleri
  • 10
    urkärnade kalamataoliver
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    röd chili
  • 1 msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • saft från ½ citron

Gnocchi

  • 500 g
    färsk potatisgnocchi
  • 1 msk
    smör
  • färsk parmesan
  • salt och peppar

Så lagar du