Polpette - köttbullar på italienskt vis

Köttbullar på italienskt vis

Publicerat:

När man talar om polpette menar man vanligtvis köttbullar, men de kan också göras med grönsaker. Om man t.ex. lagar polpette med zucchini så blir det just det – polpette di zucchine. Klassisk polpette kokas i en smakrik tomatsås med en speciell hemlighet i receptet för att få mustighet. Den hemligheten kommer Julien att avslöja här.

Ingredienser

  • 200-300g
    köttfärs av gris eller nöt
  • 1-3st
    ägg
  • 50-100g
    pecorino eller parmesan
  • 200-300g
    rivet, torrt bröd eller rostbröd
  • färsk eller krusen basilika eller torkad oregano
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

  1. Blanda alla ingredienser till en smet och smaka av med salt och eventuellt svartpeppar. Tänk på att pecorinon är salt i sig.
  2. Gör bullar av smeten, ungefär lika stora som ägg.
  3. Koka bullarna sakta i tomatsås, i en stor gryta på svag till medelhög värme, i ca 20 minuter.

Tips! Tycker du att pecorinon är stark kan du ersätta en del av den med till exempel emmentaler. Servera med pasta och extra riven pecorino.

Dela det här receptet med dina vänner!