Popcorn med tre olika kryddblandningar
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-01-17Tillagningstid:
Popcorn är världens äldsta snacks som dessutom är nyttigt. Med några enkla kryddblandningar lyfter du dem till nya festliga nivåer – Perfekt mingelsnacks till festen, eller varför inte till soffan en lördagkväll.
Ingredienser
4 portioner
Kryddblandning med citron, örter och vitlök
- 2 literpoppade popcorn, ca 1 dl opoppade
- 25 gsmör, smält
- 1 klyfta(or)vitlök, pressad
- persilja, finhackad
- färsk oregano, finhackad
- 1citron, endast skalet
- salt
Kryddblandning med curry, koriander och spiskummin
- 2 literpoppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
- 25 gsmör, smält
- 1 mskfärsk koriander, finhackad
- 1 tskcurry
- 1 tskspiskummin
kryddblandning med parmesan, chili och rosmarin
- 2 literpoppade popcorn, ca 1 dl opoppade
- 25 gsmör, smält
- 1 tskpaprikapulver
- ½ tskchiliflakes
- 1 mskgrovhackad rosmarin, färs
- 1 dlparmesan, riven
- salt
Så lagar du
Citron, örter och vitlök
1. Blanda ihop det smälta smöret med vitlök, örter och citronskal. Poppa popcornen.
2. Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.
Curry, koriander och spiskummin
1. Blanda ihop det smälta smöret med kryddor och koriander. Poppa popcornen.
2. Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.
Parmesan, chili och rosmarin
1. Blanda ihop det smälta smöret med rosmarin och kryddor. Poppa popcornen.
2. Häll smöret över de varma popcornen. Salta och häll över den rivna parmesanosten.
3. Skaka om ordentligt så allt blandas.