Porchetta - rullad fläsksida med örter

Tillagningstid:

Porchetta (rullad fläsksida med örter).

Publicerat:

Tillagningstid:

Fläskkött har i långa tider varit festmat i den svenska kulturen. Att grisen är ett djur som egentligen inte tillför något till ett jordbruk utan är något man har bara för matens skull har setts som en statusmarkör. Här är en festrätt med smaker från Italien. Porchettan kan göras i ugn eller på grillen sommartid men då behöver man ett rotisserie för att få den jämnt grillad.

Ingredienser

10 portioner

  • 2 kg
    grissida
  • 2 msk
    havssalt
  • 2 msk
    fänkålsfrön
  • 1 msk
    svartpepparkorn
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 1 dl
    finhackade färska kryddor (rosmarin, salvia, timjan)
  • ½ dl
    finhackade pinjenötter
  • 2 dl
    torr äppelcider

Så lagar du