Portabelloplanka

Tid:

Portabelloplanka på en trä skärbräda.

Publicerat:

Tid:

En vegifierad variant av plankstek med massa härliga smaker!

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    portabellosvampar
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 6
    småtomater
  • 50 g
    lagrad hårdost, skivad
  • salt
  • smör till stekning
  • ev. färsk timjan eller rosmarin

Pommes duchesse

  • 1 kg
    potatis, gärna av mjölig sort
  • 3
    äggulor
  • 25 g
    smör
  • 1 dl
    gräddmjölk (50/50)
  • salt och vitpeppar
  • 1 nypa(or)
    muskot, kan uteslutas

Provensalsk tomat

  • 2
    tomater
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    ströbröd
  • 3 msk
    persilja, hackad
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Haricots verts-knyten

  • 4 skiva(or)
    vegetariskt bacon (uteslut om du vill)
  • 150 g
    gröna bönor, lätt förvällda

Så lagar du