Portabellosliders

Portabellosliders

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga och goda små miniburgare med portabellosvamp.

Ingredienser

8portioner

  • 8st
    små portabellosvampar
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1tsk
    rökt paprika
  • ½tsk
    cayennepeppar
  • ca ½tsk
    svartpeppar
  • 2st
    finhackade vitlöksklyftor
  • ½tsk
    salt

Tillbehör

  • slidersbröd (se separat recept)
  • karamelliserad lök ( se nedan)
  • ca 100g
    riven gruyere
  • 1st
    avokado skuren i skivor
  • ca 1dl
    god barbequesås

Karamelliserad lök

  • 2st
    röda lökar
  • msk
    smör
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    råsocker
  • ½tsk
    salt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med att skiva rödlökarna och stek dem i smör tills de är näst intill karamelliserade. Ställ åt sidan.

2. Blanda olivoljan med kryddorna och pensla den kryddstarka oljan på svamphattarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamparna på båda sidor tills de fått fin färg. Strö över riven gruyere och låt den smälta in i svampen.

3. Servera på bröden tillsammans med karamelliserad lök, skivad avokado och barbequesås.

Karamelliserad lök

1. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Stek i smör och olja tills den fått lite färg. Sänk värmen.

2. Tillsätt socker och salt och låt löken puttra i cirka 10 minuter tills den är helt mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!