Porterkött

Tillagningstid:

Porterkött.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftigt och mört kött som går bra att förbereda långt innan, du kan även frysa in både kött och sås efter tillagning.

Ingredienser

6 portioner

  • 1,5 kg
    högrev av nötkött eller älg

Marinad

  • 4 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 4 cm
    färsk ingefära, riven
  • 1 dl
    tomatpuré eller chilisås
  • 1 msk
    fransk senap
  • 1 st
    röd spansk peppar, skivad
  • 1 dl
    soja
  • 2 msk
    balsamvinäger

Till stekning

  • 1 st
    gul lök, skivad
  • 1 bit(ar)
    hel kanel
  • 15 st
    svartpepparkorn
  • 3 dl
    porter
  • ½ dl
    madeira

Sås

  • stekskyn från grytan
  • 1-2 dl
    grädde valfri fetthalt men kokbar
  • salt, maizena, smör till stekning
  • till servering: vinbärsgelé, saltgurka

Så lagar du