Portvinskokta päron till ost
![Portvinskokta päron till ost.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F16338501.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DZkMyGy69&w=3840&q=100)
Publicerat:
2017-12-13Tillagningstid:
Ett gott tillbehör till ost och gärna grönmögelostar.
Ingredienser
6portioner
- 3päron, ca 500 g
- 2dlportvin
- 1stjärnanis
Tillbehör
- ost, grönmögelost
- valnötter
- grovt, mörkt bröd
Så lagar du
1. Skala päronen och skär dem i små tärningar och lägg dem i en kastrull.
2. Häll på portvin och lägg i en stjärnanis.
3. Låt sjuda på svag värme till päronen känns mjuka. Rör då och då. Låt svalna och stå och dra svalt i minst 6 timmar.
4. Servera till ost och gärna med bröd och valnötter.