Potatis och chilimajonnäs

Potatis och chilimajonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

Maximillian Lundin dukar upp för vegansk tapas.

Ingredienser

4 - 6portioner

Potatis

  • 12st
    små potatisar
  • 3msk
    rödvinsvinäger
  • 1tsk
    havssalt
  • 1dl
    sojamjölk
  • 2,5dl
    matolja, neutral
  • 1tsk
    tomatpuré
  • 1st
    chili, urkärnad
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1tsk
    havssalt

Så lagar du

Potatis

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda potatisen med olja, vinäger och havssalt och lägg på en plåt och rosta i 30 minuter tills potatisen är genommjuk.

Chilimajonnäs

2. Häll upp olja, vinäger, senap, chili, tomatpuré och havssalt i en skål. Stavmixa allt i 1 minut. Tillsätt sojamjölken och havssaltet. Stavmixa ihop till en majonnäs. Servera till potatisen.

Dela det här receptet med dina vänner!