Potatis- och palsternackstortillas

Potatis- och palsternackstortillas

Ingredienser

4portioner

  • 4
    mjuka vetetortillas
  • 8
    potatisar
  • 2-3
    palsternackor
  • 1
    liten burk majs
  • 1
    ägg
  • 3msk
    crème fraiche
  • 1msk
    smör
  • smör och olja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala potatis och palsternacka och dela i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och blanda ner majs, crème fraiche, ägg och smör. Stampa blandningen med en potatisstöt till en grov kompott. Smaka av med salt och peppar.

2. Bred på ett ca 1,5 cm tjockt lager på två tortillas. Lägg på de andra som lock. Stek bröden med fyllning gyllenbruna på båda sidor i smör och olja i stekpanna.

3. Servera med baconlindat köttfärsspett.

Dela det här receptet med dina vänner!