Potatissallad med bondbönor och ärter

Potatissallad med bondbönor och ärter

Publicerat:

Tillagningstid:

En färggrann kreation med bondbönor och ärter.

Ingredienser

4portioner

  • 20
    kokta potatisar, små i olika färger
  • 1
    stor handfull bondbönor
  • 10
    ärtskidor
  • salt
  • 2msk
    kallpressad rybsolja
  • persilja
  • ramslöks- eller vårlöksblad
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • crème fraiche

Så lagar du

1. Skär upp de kokta potatisarna i skivor. Krydda med äppelcidervinäger och rybsolja.

2. Hacka persilja, mängd enligt smak, och lägg till.

3. Strimla 4–5 ramslöksblad (om du hittar) och lägg till.

4. Koka de färska ärterna i en minut. Lägg upp både ärtskidorna och ärterna på en tallrik. Häll potatissalladen över dem.

5. Blanda en handfull med lätt kokta bondbönor över salladen.

6. Om du vill kan du strö salt över salladen.

7. Blanda till crème fraichen och lägg några skedar på salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!