Pressylta på grishuvud och lägg

Tid:

skivad pressylta på fat med grönkål

Tid:

Ibland kan det vara skoj att hålla gamla mattraditioner vid liv. En sådan är pressyltan. Här tar man tillvara alla grisens delar och gör något gott av dem. Serveras lämpligen med Paul Svenssons julbröd med aprikoser.

Ingredienser

8 portioner

Till köttkoket

  • 700 g
    svål
  • 1,5 kg
    bogfläsk
  • 1,5 kg
    fläsklägg på ben
  • 1 st
    morot, skivad
  • 1 st
    lök, finhackad
  • 2 st
    lagerblad
  • 1 st
    fänkål
  • 3 msk
    salt

Till syltan i skålen

  • 1 tsk
    fänkålsfrön, mortlade
  • 3 kvist(ar)
    rosmarin, finhackad
  • 6 st
    gelatinblad, blötlagda

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg