Prinskorv i glöggbuljong
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-12-01Tillagningstid:
Kanel, apelsin, glögg och lagerblad ger smak åt den är juliga prinskorven som du kan tillreda likaväl inne som ute!
Ingredienser
2–6 portioner
- 1 paketprinskorv ca 350-400g
- 1 msksmör
- 3kanelstänger
- 3lagerblad
- 1 dlkoncentrerad glögg
- ½ literskinkspad från julskinkan eller 1 buljongtärning och ½ l vatten
- 1apelsin, skalad och i skivor
Så lagar du
1. Börja med att snoppa prinskorvarna och stek dem i smör på medeltemperatur tillsammans med en kanelstång och 2 lagerblad.
2. Koka sedan ihop resterande ingredienser i en kastrull i 5-10 minuter låt den sedan sjuda sakta.
3. Lägg sedan i korven och värm. Servera direkt.