Prinskorv i glöggbuljong

Prinskorv i glöggbuljong.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kanel, apelsin, glögg och lagerblad ger smak åt den är juliga prinskorven som du kan tillreda likaväl inne som ute!

Ingredienser

2 - 6portioner

  • 1paket
    prinskorv ca 350-400g
  • 1msk
    smör
  • 3
    kanelstänger
  • 3
    lagerblad
  • 1dl
    koncentrerad glögg
  • ½liter
    skinkspad från julskinkan eller 1 buljongtärning och ½ l vatten
  • 1
    apelsin, skalad och i skivor

Så lagar du

1. Börja med att snoppa prinskorvarna och stek dem i smör på medeltemperatur tillsammans med en kanelstång och 2 lagerblad.

2. Koka sedan ihop resterande ingredienser i en kastrull i 5-10 minuter låt den sedan sjuda sakta.

3. Lägg sedan i korven och värm. Servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!