Proteinbars med olika smaker

energibars på fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel proteinbar som kan smaksättas med jordnötssmör, hampa, choklad eller lakrits.

Ingredienser

  • dl
    mandel (70 g)
  • dl
    kokosflingor (70 g)
  • dl
    solrosfrön (100 g)
  • dl
    proteinpulver utan sötning (80 g)
  • 2dl
    russin (120 g)
  • ½dl
    kokosolja (40 g)
  • dl
    vatten (135 g)
  • msk
    honung (30 g)

Så lagar du

Receptet räcker till 5 stora bars.

1. Hetta upp vattnet och häll det över russin och honung. Låt dra i 5 minuter.

2. Mixa alla övriga ingredienser (här lägger du till smaksättningen) till en slät smet i en matberedare. Den ska ha samma konsistens som chokladbollssmet.

3. Fördela smeten jämnt i en form med löstagbar botten och som även är klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen en timme. Skär till jämna bitar.

Smaksättning

Jordnöt: Tillsätt ½-1 dl jordnötssmör utan salt

Choklad: Tillsätt ca 2 msk kakao och ett kryddmått vaniljpulver.

Lakrits: Tillsätt lakritspulver (från lakritsrot) till önskad smak, och pudra över de färdiga bitarna.

Hampa: Använd hampapulver som proteinpulver, och pudra över de färdiga bitarna.

Dela det här receptet med dina vänner!