Pulled paj

Påskpaj Bekvämimpa/Pulled paj

Publicerat:

Tillagningstid:

Allt i ett är perfekta bjudrätter till påskens gäster. Här kan du välja om du vill ha kött eller veg, det är samma princip. Du kan även förenkla genom att göra locket av färdigkavlad smördeg.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 2dl
    vetemjöl
  • dl
    dinkelmjöl (eller vete, välj själv)
  • ½dl
    sesamfrön + ½ dl till garnering
  • 75g
    kallt smör, i bitar
  • ½tsk
    salt
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1msk
    kallt vatten

Fyllning

  • 1kg
    blandade grönsaker i bitar t.ex: röd lök, squash, paprika, aubergine, tomater
  • 150g
    lagrad hårdost, riven
  • 1
    förpackning färdig pulled beef/pork, ca 400 g
  • 1
    ägg till pensling
  • olja eller smör till stekning

Så lagar du

1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter.

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Förbered fyllningen under tiden: Stek grönsakerna tills de får färg, ställ åt sidan. Riv köttet i mindre bitar, lägg det ovanpå grönsakerna, häll på skyn. Om du vill ha en krämig sås kan du blanda skyn med 2 dl crème fraîche.

3. Kavla ut degen, cirka 3 mm tjock, skär ut ett lock som passar formen. Lägg det ovanpå köttet. Skåra snitt och dekorera med resterande deg.

4. Pensla med ägg. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills ytan är gyllene.

Tips!

Du kan också laga din egen pulled pork. Recept hittar du här.

Dela det här receptet med dina vänner!