Pulled tupp (pulled chicken)

Pulled tupp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pulled chicken är alltid en succé, här kommer ett liknande recept på tupp.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1st
    tupp, delad i bitar
  • ½dl
    kryddblandning, tex grillkrydda
  • 2dl
    barbequesås, färdig
  • valfria tillbehör, tex ost, gräddfil, kålsallad, färska grönsaker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125°. Lägg tuppbitarna i en stekgryta. Gnid in kryddor och sås. Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket.

2. Ställ in på nedersta falsen 4-5 timmar eller tills köttet lätt faller isär. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Köttet är färdigt när det lätt lossnar från benen.

3. Dra isär köttet med händerna, slå stekskyn ovanpå och smaka av med salt. Du kan förbereda köttet i god tid och steka upp det i smör just innan servering. Spara då stekskyn och avsluta med att hälla den över köttet.

4. Servera tillsammans med gräddfil, lök och grönsaker.

Metod för lergryta: Lägg tuppbitarna i blötlagd lergryta, gnid in kryddor och sås. Ställ in i kall ugn. Ställ in ugnen på 250° och sänk till 125° efter 30 minuter, stek tills köttet lossnar lätt från benen, det tar cirka 4-5 timmar till. Ös ibland.

Följ sedan instruktionerna ovan.

Dela det här receptet med dina vänner!