Pumpagnocchi med smör och salvia
Ingredienser
2 - 3portioner
- 200gskalad och urkärnad pumpa, t ex hokkaido
- 1 ½ dlmjöl
- 1dlriven parmesan
- 2stäggulor
- 50gsmör
- 1knippa(or)färsk salvia
- lite extra parmesan
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 160 grader. Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet och dela köttet i bitar. Lägg pumpan i en smord form och strö över lite salt. Sätt in i ugnen i 30–35 minuter tills pumpan är mosig och mjuk. Låt pumpan svalna.
2. Mixa pumpaköttet med en stavmixer. Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg.
3. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i mindre delar och rulla till ca 2 cm tjocka korvar. Skär i bitar. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ca en halvtimme.
4. Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lägg upp på en tallrik.
5. Smält smöret i en gjutjärnspanna och låt salvian fräsa med in någon minut. Lägg i gnocchin och rör om ordentligt. Riv över parmesan. Servera med ett gott bröd.
Om du vill gratinera gnocchin
Höj ugnsvärmen till 225 grader och stoppa in pannan i ugnen i 5 minuter eller tills osten fått lite färg.