Pumpagnocchi med smör och salvia

Pumpagnocchi med smör och salvia.

Ingredienser

2 - 3portioner

  • 200g
    skalad och urkärnad pumpa, t ex hokkaido
  • 1 ½ dl
    mjöl
  • 1dl
    riven parmesan
  • 2st
    äggulor
  • 50g
    smör
  • 1knippa(or)
    färsk salvia
  • lite extra parmesan

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 160 grader. Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet och dela köttet i bitar. Lägg pumpan i en smord form och strö över lite salt. Sätt in i ugnen i 30–35 minuter tills pumpan är mosig och mjuk. Låt pumpan svalna.

2. Mixa pumpaköttet med en stavmixer. Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg.

3. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i mindre delar och rulla till ca 2 cm tjocka korvar. Skär i bitar. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ca en halvtimme.

4. Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lägg upp på en tallrik.

5. Smält smöret i en gjutjärnspanna och låt salvian fräsa med in någon minut. Lägg i gnocchin och rör om ordentligt. Riv över parmesan. Servera med ett gott bröd.

Om du vill gratinera gnocchin

Höj ugnsvärmen till 225 grader och stoppa in pannan i ugnen i 5 minuter eller tills osten fått lite färg.

Dela det här receptet med dina vänner!