Pumpagryta med grön curry och kokos

Pumpagryta med grön curry och kokos.

Publicerat:

Tillagningstid:

En snabblagad och enkel höstgryta när pumporna är i säsong, här får du vardagsmaten klar på en halvtimme. Curryn ger kryddighet och mustighet medan apelsinen tillför fräschör och syrlighet till höstens söta rotsaker.

Ingredienser

4portioner

  • butternutpumpa
  • 2
    purjolök
  • 6
    potatisar
  • dl
    pumpakärnor
  • olivolja
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • 4dl
    grönsaksbuljong
  • 1
    apelsin, ekologisk
  • 2msk
    grön currypasta
  • salt

Rå pumpasallad

  • ½
    butternutpumpa
  • 1
    apelsin
  • 2
    citroner
  • 2msk
    pumpakärnsolja
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 1kruk(or)
    koriander
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala och grovtärna butternut pumpa.

2. Skiva purjolök i tjocka skivor, grovtärna potatis.

3. Svetta grönsaker och pumpakärnor i lite olja under lock i en stora panna tills de fått aningen färg.

4. Slå på grönsaksbuljong, kokosmjölk och grön curry. Sjud på låg värme under lock tills grönsakerna är mjuka.

5. Smaka av med salt och tärnad apelsin.

6. Toppa grytan med rikligt med rå pumpasallad.

Rå pumpasallad

Svarva eller strimla pumpa. Marinera i apelsinjuice, citronjuice, pumpakärnsolja och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ge inte grönsakerna för mycket färg, då kan grytan bli trist i färgen.

Tänk på att alltid tillföra något friskt och syrligt, gärna otillagat, till rätter med mycket rotsaker eftersom just rotsaker ofta är lite söta i smaken och annars kan ge måltiden ett lite kvalmigt intryck.

Dela det här receptet med dina vänner!