Pumpahummus med harissa
Publicerat:
2017-02-01Tillagningstid:
Ge hummusen mer karaktär, mer hetta och mustigare smak. Potential för att bli en ny klassiker på buffébordet.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 400gskalad butternutpumpa eller sötpotatis
- 400gkikärtor på burk
- 2vitlöksklyftor
- 2 msktahini
- ½mskharissa
- 2 mskolivolja
- ½tsksalt
- skal och saft från ½ citron
- ½1 dl vatten
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200° grader. Skär pumpan i tärningar och lägg in i ugnen och rosta i cirka 25 – 30 minuter tills den är helt mjuk, låt svalna.
2. Mixa pumpan med väl sköljda kikärtor, vitlök, tahini, harissa, olivolja och salt.
3. Tillsätt lite vatten i taget till önskad konsistens, smaka av med citronzest, salt och harissa.
Servera med lite ringlad olivolja och pitabröd eller annat bröd.