Pumpahummus med harissa

Pumpahummus med harissa

Publicerat:

Tillagningstid:

Ge hummusen mer karaktär, mer hetta och mustigare smak. Potential för att bli en ny klassiker på buffébordet.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 400g
    skalad butternutpumpa eller sötpotatis
  • 400g
    kikärtor på burk
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    tahini
  • ½msk
    harissa
  • 2 msk
    olivolja
  • ½tsk
    salt
  • skal och saft från ½ citron
  • ½
    1 dl vatten

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200° grader. Skär pumpan i tärningar och lägg in i ugnen och rosta i cirka 25 – 30 minuter tills den är helt mjuk, låt svalna.

2. Mixa pumpan med väl sköljda kikärtor, vitlök, tahini, harissa, olivolja och salt.

3. Tillsätt lite vatten i taget till önskad konsistens, smaka av med citronzest, salt och harissa.

Servera med lite ringlad olivolja och pitabröd eller annat bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!