Pumpalaya
Publicerat:
2016-02-15Tillagningstid:
Pumpalaya är vår gröna variant på risrätten jambalaya från cajunköket och träskmarkerna i den amerikanska södern.
Ingredienser
4 - 5portioner
- 2stgula lökar
- 2stgröna paprikor
- 3ststjälkar selleri
- 1stbutternutsquash
- ½stkålrot
- 1paketsaffran
- 2tskchilipulver
- 2tskfärsk timjan
- 1tsktorkad rosmarin
- 2tsktorkad oregano
- 4stlagerblad
- 500gkrossade tomater
- 3dlsvart ris
- 1litervatten el. grönsaksbuljong
- 1nypa(or)bladgrönt
- olja att steka i
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala löken och hacka den fint, hacka också paprikor och selleri. Stek i olja i en rymlig kastrull tills ingredienserna mjuknat och löken börjar få färg. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare någon minut.
2. Skala kålroten, kärna ur butternutsquashen och skär i bitar. Tillsätt sedan dessa till kastrullen tillsammans med krossade tomater, ris och vatten.
3. Låt koka ca 50 minuter eller tills riset är färdigkokt. Avsluta med att vända i bladgrönt innan servering.