Pumpapaj med getost och trattkantareller

Tillagningstid:

Pumpapaj med getost

Publicerat:

Tillagningstid:

Pumpa är en grönsak att njuta av under hösten när den är i säsong. Söt och nötig i smaken gör den sig fint i en paj med getost. Finns det fortfarande trattkantareller så får de också vara med. Vill man kan man byta ut svampen med fläsktärningar eller kanske färska fikon?

Ingredienser

4 portioner

  • 1 g
    rulle smördeg
  • ca 750 g
    butternutpumpa
  • 1
    schalottenlök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 msk
    smör
  • 150 g
    trattkantareller
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 1
    citron, zesten
  • 1-2 tsk
    färsk timjan
  • 250 g
    ricotta
  • 2
    ägg
  • 250 g
    chèvre
  • salt och svartpeppar

Så lagar du