Pumpapaj (Pumpkin pie)

Pumpapaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk amerikansk pumpkin pie med smak av kanel, nejlikor och ingefära, serverad med sötad grädde.

Ingredienser

10portioner

Mördeg (Pâte sucrée)

  • 50g
    florsocker
  • 130g
    smör
  • 180g
    mjöl
  • 10g
    vatten

Pumpafyllning

  • 500g
    pumpapuré
  • 180g
    socker
  • 110g
    ägg
  • 385g
    kondenserad mjölk
  • 10g
    kanel (2 tsk)
  • 3g
    mald ingefära (½tsk)
  • 2g
    nejlika (1 krm)

Till servering

    Så lagar du

    Mördeg

    1. Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en blandare och kör tills att degen smulat sig. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar att gå ihop.

    2. Ta ut degen ur maskinen. Plasta den och låt den vila i kyl i ca 10 minuter.

    3. Kavla ut degen till en rundel 20 cm i diameter. Fodra en pajform med den utkavlade degen.

    4. Ställ formen i kylen.

    Fyllning och gräddning

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla fyllningens ingredienser till en jämn smet.

    2. Häll upp smeten den mördegsfordrade formen.

    3. Grädde pajen i ca 30 min. Låt pajen svalna. Servera rumstempererad med en klick vispad sötad grädde.

    Dela det här receptet med dina vänner!