Pumparisotto med rostade hasselnötter och rosmarin

Tillagningstid:

Pumparisotto.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakkombon pumpa, rostade hasselnötter, ost och örter är perfekt. Använd gärna pumpasorterna hokkaido eller uchiki kuri, de är vackert orange och smakar ljuvligt.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 liter
    grönsaksbuljong (mängden kan variera något mellan olika rissorter)
  • 2 st
    schalottenlökar, finhackade
  • 4 dl
    risottoris, avorioris
  • 400 g
    pumpa, rostad och mosad ca ½ mellanstor pumpa
  • 3 dl
    vitt vin
  • 1-2 dl
    lagrad hårdost, riven + till garnering (här kan du välja en annan ost)
  • smör eller olja till stekning
  • salt, svartpeppar

Topping

  • 1 dl
    rostade hasselnötter eller mandel, hackade
  • 1 msk
    honung
  • 150 g
    smörstekt svamp (valfritt)
  • några kvistar färsk rosmarin

Så lagar du