Pumpasoppa med tillbehör

Pumpasoppa med tillbehör

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

Soppa

  • 1st
    pumpa (cirka 1,5 kg)
  • 1 nät
    blåmusslor
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 1liter
    kokande vatten
  • 2st
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 0,5st
    röd chili
  • 2cm
    ingefära
  • 1st
    stor apelsin
  • salt och peppar
  • olivolja

Musselsallad

  • alla musslor från koket av buljongen ovan
  • 1knippa(or)
    dill
  • 10cm
    gurka
  • 1st
    citron
  • salt och peppar

Så lagar du

Pumpasoppa

  1. Börja med att tvätta blåmusslorna och dra bort skägget.
  2. Skala lök och vitlök och hacka dem grovt.
  3. Hetta upp en kastrull ordentligt och fräs lök och vitlök i lite olivolja.
  4. Häll i de tvättade musslorna och rör om hastigt.
  5. Slå på det vita vinet och det kokande vattnet och lägg på ett lock.
  6. Koka musslorna i ca 3-5 minuter eller tills de har öppnat sig.
  7. Ta upp musslorna och lägg dem i en stor bunke och låt dem svalna. Sila buljongen så att det inte finns några skalrester eller annat oönskat kvar. 
  8. Skala pumpan, kärna ur den och tärna köttet.  
  9. Fräs pumpatärningarna i lite olivolja och häll sedan på musselbuljongen. 
  10. Tillsätt strimlad chili, ingefära och pressad apelsin. Koka tills pumpan är mjuk och mixa sedan till en slät soppa. Smaksätt med salt och peppar. 
  11. Servera soppan med nybakat bröd och valfria tillbehör, till exempel musselsalladen.

Musselsallad

  1. Hacka dillen fint.
  2. Skala gurkan och tärna den fint.
  3. Blanda samman allt i en bunke och smaksätt med citron, olja, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!