Pumpkin spice granola
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-11-04Tillagningstid:
Sen höst, runt halloween och thanksgiving, älskar amerikanare att krydda mat och även dryck med pumpkin spice. Traditionellt används kryddmixen när man gör söt pumpapaj till efterrätt. Här är jag gjort en krispig, söt och kryddig granola till höstens frukostar. Servera med en härligt tjock turkisk yoghurt och tinade frysta bär eller äppeltärningar.
Ingredienser
- 250 ghavregryn
- 100 gvalnötter
- 100 gpecannötter
- 50 gosaltade pistagenötter
- ½ tsksalt
- 50 gsmör
- 3 mskråsocker
- 3 mskflytande honung
- 2 msklönnsirap
- 1 ½ tskpumpkin spice
Pumpkin spice
- 2 tskkanel
- 1 tskmald ingefära
- ½ tskkardemumma
- ¼ tskmald muskotnöt
- ¼ tskmalda nejlikor
- ¼ tskkryddpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Hacka alla nötter grovt. Blanda med havregryn och salt en bunke.
3. Smält smöret i en liten kastrull och blanda ner socker, sirap, honung och kryddor. Rör om tills allt socker har löst sig och häll blandningen över de andra ingredienserna i bunken. Rör om ordentligt.
4. Bred ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 25–30 minuter. Ta ut plåten någon gång under gräddningen och rör om.
5. Låt svalna och förvara torrt.
Pumpkin spice
1. Blanda kryddorna och förvara i en burk.