Pumpkin spice granola

Pumpkin spice granola.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sen höst, runt halloween och thanksgiving, älskar amerikanare att krydda mat och även dryck med pumpkin spice. Traditionellt används kryddmixen när man gör söt pumpapaj till efterrätt. Här är jag gjort en krispig, söt och kryddig granola till höstens frukostar. Servera med en härligt tjock turkisk yoghurt och tinade frysta bär eller äppeltärningar.

Ingredienser

  • 250g
    havregryn
  • 100g
    valnötter
  • 100g
    pecannötter
  • 50g
    osaltade pistagenötter
  • ½tsk
    salt
  • 50g
    smör
  • 3msk
    råsocker
  • 3msk
    flytande honung
  • 2msk
    lönnsirap
  • 1 ½tsk
    pumpkin spice

Pumpkin spice

  • 2tsk
    kanel
  • 1tsk
    mald ingefära
  • ½tsk
    kardemumma
  • ¼tsk
    mald muskotnöt
  • ¼tsk
    malda nejlikor
  • ¼tsk
    kryddpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Hacka alla nötter grovt. Blanda med havregryn och salt en bunke.

3. Smält smöret i en liten kastrull och blanda ner socker, sirap, honung och kryddor. Rör om tills allt socker har löst sig och häll blandningen över de andra ingredienserna i bunken. Rör om ordentligt.

4. Bred ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 25–30 minuter. Ta ut plåten någon gång under gräddningen och rör om.

5. Låt svalna och förvara torrt.

Pumpkin spice

1. Blanda kryddorna och förvara i en burk.

Dela det här receptet med dina vänner!