Pupusa (fyllt majsbröd)

Tallrik med tre pupusabullar, toppade med röd coleslaw.

Publicerat:

Pupusa, ett klassiskt salvadorianskt fyllt majsbröd, får här en liten finsk twist i form av korngröt. Receptet ger ca 16 pupusa. Korngröten fungerar som bas till fyllningen, som kan varieras efter tycke och smak!

Ingredienser

16 portioner

Deg

  • 7 dl
    vetemjöl
  • 2 dl
    rågmjöl
  • tsk
    salt
  • tsk
    bakpulver
  • 100 g
    smör, osaltat och mjukt

Korngröt

  • ½ st
    gul lök, stor
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 st
    stjälkselleri
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    lagerblad
  • 2 dl
    hela korngryn (helst ej förkokta)
  • 6 dl
    grönsaksbuljong
  • dl
    russin
  • salt

Köttfyllning

  • 400 g
    malet kött/köttfärs
  • 1 msk
    olja
  • 1 tsk
    vinäger (sherry eller rödvins)
  • 2 tsk
    kanel
  • 1 tsk
    muskotnöt, riven
  • msk
    honung
  • 1 dl
    hackad bladpersilja
  • 3 dl
    kokt korngröt
  • salt och peppar

Så lagar du