Pupusas

Tillagningstid:

Pupusas

Publicerat:

Tillagningstid:

Fantastiska majsbröd från El Salvador. Dessa är även väldigt populära i Honduras. Pupusas fyllda med stekta bönor och ost. För att lyckas med pupusas bör du baka dem med masa harina, nixtamaliserat majsmjöl som ger dig den perfekta konsistensen på tortillabröd eller pupusas. Numera kan man hitta Masa harina i de flesta välsorterade mataffärer. Servera pupusas med den goda vitkålssalladen curtido och salsa roja.

Ingredienser

Ca 12-14 st pupusas

  • 6 dl
    masa harina
  • 1,5 tsk
    salt
  • 6,5 dl
    kallt vatten

Stekta bönor (fyllning)

  • 2 paket
    färdigkokta borlottibönor svarta bönor (à 400 g)
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 st
    grön chilifrukt (valfritt)
  • 0,5 tsk
    rökt paprikapulver
  • salt & svartpeppar
  • olja till stekning
  • 200 g
    riven ost (jag blandade både cheddar och mozzarellaost)

Pensling

  • ca 1 dl
    vatten
  • 1 msk
    rapsolja

Serveringsförslag

  • Curtido
  • Tomatsalsa

Så lagar du