Quesadilla med nässlor
Publicerat:
2016-04-25Servera som mellanmål eller lunch. Väldigt smidigt och enkelt och dessutom lätt att ta med sig till jobbet eller utflykten.
Ingredienser
4portioner
- 6sttortillabröd
- 5stpotatis, asterix
- 3dlriven västerbottenost
- 6dlnässlor, plockade och sköljda
- 1stschalottenlök, finhackad
- 1knivsudd muskot
- 1dlcréme fraiche
- smör till stekning
Så lagar du
1. Skala potatis och och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och krossa med créme fraiche, salt och peppar.
2. Smörstek nässlor och lök.
3. Fördela potatisen på tortilla bröd. Fördela nässlor och ost över potatisen. Krydda med lite muskot. Täck med tortilla börd och kläm ihop.
4. Stek tortilla bröd på båda sidor i neutral olja vid servering. Skär i tårtbitar och ät direkt.