Quesadillas med ost och spenat

Quesadillas med ost och spenat

Publicerat:

Tillagningstid:

Mexikanska tortillas med fyllning! Serveras här med pico de gallo. Njut!

Ingredienser

4portioner

Quesadillas

  • 8
    mellanstora tortillabröd
  • 100g
    färsk babyspenat
  • 200g
    riven ost (gärna cheddarost)
  • 1-2
    färska jalapeños eller 1 dl inlagda (valfritt)
  • rapsolja till pensling

Pico de gallo

  • 3
    tomater
  • ½
    rödlök
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1
    grön chili
  • 2
    lime
  • salt

Så lagar du

Quesadillas

  1. Värm ugnen till 225 grader, över och undervärme.
  2. Pensla en ugnsform med rapsolja.
  3. Grovhacka spenaten och blanda med riven ost.
  4. Dela tortillabröden i mitten. Lägg ost och spenat på tortillabröden, toppa med jalapenoskivor och vik ihop brödet. Pressa ihop brödet med handen.
  5. Lägg på plåten och fortsätt med samma procedur tills du har använt upp alla bröd och fyllning.
  6. Pensla ovansidan av bröden med rapsolja.
  7. Baka frasiga och gyllene mitt i ugnen i ca 12–15 minuter. Lite av osten kommer att flyta ut på plåten, peta tillbaka det i bröden. Servera kalla eller varma.

Pico de gallo

  1. Hacka grönsakerna fint. Blanda med limejuice och salt. Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!