Quesadillas med svampcreme

Quesadillas med svampcreme

Publicerat:

Tillagningstid:

Maffigt matiga tilltugg som går snabbt att svänga ihop.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    stora tortillas
  • 2-3msk
    rapsolja till stekning

Svampcreme

  • 250-300g
    skogschampinjoner eller blandsvamp
  • 1
    stor gul lök
  • 2+2msk
    smör till stekning
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 1dl
    riven lagrad ost

Till servering

  • grönsallad

Så lagar du

1. Svampcreme: Skiva svampen, grovhacka löken. Fräs svampen i 2 msk smör på medelvärme tills all vätska kokat in. Tillsätt ytterligare 2 msk smör och löken, stek vidare på högre värme en liten stund. Salta och peppra.

2. Grovhacka persiljan. Mixa svampen och löken i matberedare. Tillsätt persilja och ost och kör till puré.

3. Lägg ut två tortillas på skärbräda. Fördela svampcremen, lägg på tortillas och tryck till. Dela varje quesadilla i kvartar och stek hastigt i oljan på båda sidor. Dela varje kvart på hälften och servera direkt med lite sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!