Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    quinoa
  • 4dl
    vatten

Rostade rotfrukter

  • 2st
    morötter
  • 1st
    palsternacka
  • 2st
    röda lökar
  • 1bit(ar)
    rotselleri
  • 2msk
    olivolja
  • tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skölj quinoan i kokande vatten. Blötlägg gärna den svarta några timmar.

2. Koka quinoan med dubbelt så mycket vatten cirka 20 minuter för svart, och 12-15 minuter för vit eller röd.

3. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Häll över olivolja och rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de börjar få färg.

4. Blanda rotfrukterna med den kokta quinoan. Salta och peppra.

Tips

Blanda rostade nötter på servering, t ex cashewnötter.

Servera med en god spenat sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!