Ingredienser
4portioner
- 2dlquinoa
- 4dlvatten
Rostade rotfrukter
- 2stmorötter
- 1stpalsternacka
- 2ströda lökar
- 1bit(ar)rotselleri
- 2mskolivolja
- 1½tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skölj quinoan i kokande vatten. Blötlägg gärna den svarta några timmar.
2. Koka quinoan med dubbelt så mycket vatten cirka 20 minuter för svart, och 12-15 minuter för vit eller röd.
3. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Häll över olivolja och rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de börjar få färg.
4. Blanda rotfrukterna med den kokta quinoan. Salta och peppra.
Tips
Blanda rostade nötter på servering, t ex cashewnötter.
Servera med en god spenat sallad.