Rabarber consommé med inkokta rabarber, vaniljglass och spansk körvel

Rabarber consommé med inkokta rabarber, vaniljglass och spansk körvel

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En supergod rabarberdessert med vaniljglass och krossade maränger

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    Vatten
  • 3dl
    Strösocker
  • 500g
    Rabarber
  • 0,5st
    Vaniljstång
  • 1tsk
    Sichuanpeppar
  • 0,5st
    Citron, saften av

Till servering

  • Vaniljglass
  • 2 kvistar
    Spansk körvel
  • 1dl
    Krossade maränger

Så lagar du

  1. Koka upp vatten och socker till ett sockerlag.
  2. Skala rabarbern, spara en fin stjälk och skär resten i mindre bitar. Koka dem mjuka i lagen ca 10 minuter och låt dra i minst 45minuter men gärna längre.
  3. Sila sedan genom en finmaskig sil och spara saften. Koka upp den avsilade saften tillsammans med den delade och urskrapade vaniljstången samt Sichuanpeppar och låt dra i 10 minuter.
  4. Sila bort vaniljstång och peppar och smaka av med citronsaft. Kyl ner men spara ca 2dl till inkokningslag.
  5. Skär den sparade rabarberstjälken i 4 cm långa bitar och sjud den försiktigt i den sparade lagen i ett 2-3 minuter, lyft ur och låt svalna
  6. Servera den inkokta rabarbern med en kula vaniljglass, spansk körvel och krossad maräng avsluta med den kylda rabarber consommén.

Dela det här receptet med dina vänner!