Rabarber med gräddfilsmousse och harsyra

Tid:

Rabarber med gräddfilsmousse och harsyra.

Tid:

Fyra enkla komponenter bygger denna kompletta dessert. Delarna går också att använda var och en för sig.

Ingredienser

6 portioner

Gräddfilsmousse

  • dl
    crème fraiche
  • dl
    gräddfil
  • 80 g
    äggula
  • 1
    ägg
  • 65 g
    socker
  • 25 g
    majsstärkelse
  • 35 g
    smör
  • 1 dl
    vispgrädde

Råsyltad rabarber

  • 100 g
    socker
  • 100 g
    vatten
  • rabarberstjälkar

Strövargodis

  • 50 g
    smör
  • 1 dl
    socker
  • 2 dl
    havregryn

Bakad rabarber

  • 4
    rabarber
  • 4 msk
    honung
  • 1 tsk
    kardemummakärnor
  • 50 g
    smör
  • harsyra

Så lagar du