Rabarber med gräddfilsmousse och harsyra
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-10-04Tillagningstid:
Fyra enkla komponenter bygger denna kompletta dessert. Delarna går också att använda var och en för sig.
Ingredienser
6 portioner
Gräddfilsmousse
- 2½ dlcrème fraiche
- 2½ dlgräddfil
- 80 gäggula
- 1ägg
- 65 gsocker
- 25 gmajsstärkelse
- 35 gsmör
- 1 dlvispgrädde
Råsyltad rabarber
- 100 gsocker
- 100 gvatten
- rabarberstjälkar
Strövargodis
- 50 gsmör
- 1 dlsocker
- 2 dlhavregryn
Bakad rabarber
- 4rabarber
- 4 mskhonung
- 1 tskkardemummakärnor
- 50 gsmör
- harsyra
Så lagar du
1. Börja med moussen. Värm upp allt utom smör och vispgrädde till 84 grader. Säkrast över vattenbad för att undvika att det blir för varmt. Tillsätt sedan smöret och kyl. Vispa grädden och vänd ner i den kalla krämen.
2. Gör sedan den råsyltade rabarbern, koka upp socker och vatten. Låt svalna något. Tärna rabarbern i 2 mm stora kuber och lägg ner i lagen.
3. Stek smör, havregryn och socker i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt. Häll sedan upp på papper så att det svalnar. Strövargodiset är nu klart.
4. Till sist ska vi baka rabarber, skär rabarbern i 12 stavar och lägg på ena sidan av ett bakplåtspapper, ringla över honung och nystött kardemumma. Toppa med smöret och vit ihop pappret till ett paket. Baka i ugnen 200 grader i cirka 10 min.
5. Servera de 4 komponenterna på tallrik och dekorera med harsyra.